LTV Vianen  
Inloggen:

U bent hier: Home › Vereniging › Muzikale leiding

Muzikale leiding

Wim Booij

Wim Booij ('t Harde, 1980) begon zijn muzikale carrière op bugel en stapte na 10 jaar over op euphonium. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Twente (MSc. in Electrical Engineering), studeerde hij tenortuba bij Joost Smeets en later HaFaBra directie bij Fried Dobbelstein. Zijn huidige werkpraktijk is tweeledig; techniek en muziek.

Wim remplaçeerde reeds tijdens zijn studies bij o.m. de beroepsorkesten van de Koninklijke landmacht, de Marechaussee en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en speelde in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Gelders Fanfare Orkest. In 2008 werd hij met tubakwartet tubaphonic kampioen in de hoogste divisie op het WMC voor solisten en ensembles. Een ander muzikaal hoogtepunt was het vertolken van de ossenwagen in Bydlo uit De Schilderijententoonstelling van Moussorgsky/Ravel met het Orkest van het Oosten.

Wim combineerde een aantal jaren zijn functie als ingenieur op het gebied van betrouwbaarheid van elektrische systemen met een betrekking bij de fanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Sinds medio 2017 is hij docent/onderzoeker bij de opleiding Mechatronica aan de academie Life Science, Engineering & Design van hogeschool Saxion.

Naast Excelsior Lonneker, dirigeert Wim momenteel het Twente Fanfare Orkest, het Symfonisch Blaasorkest Overijssel en concertvereniging Sempre Crescendo Losser. Ook is hij regelmatig gastdirigent en repetitor en leidt graag sectierepetities en workshops voor koperblazers.

 

Roy Hendriks

Roy Hendriks kreeg zijn eerste slagwerkles op 13-jarige leeftijd. Bij de harmonie van muziekvereniging Excelsior uit Lonneker leerde hij de veelzijdigheid van het slagwerk kennen. Verschillende uitstapjes werden gedaan met invalbeurten bij andere orkesten of met het meespelen bij diverse projecten (eenmalige orkesten, opera etc.)  Als een van de laatste dienstplichtigen vervulde hij in 1993/1994 zijn diensttijd als tamboer bij het tamboerkorps van de JWF-kapel in Assen. Jarenlang speelde Roy ook in diverse pop/rock/top100/bruiloft-bandjes.

In 1994 wordt Roy instructeur van de slagwerkgroep van Excelsior Lonneker en in 2004 vraagt Semper Crescendo Oldenzaal of hij instructeur van de slagwerkgroep wil worden. Vanaf 2005 neemt Roy de samenspeelgroep van Excelsior Lonneker onder zijn hoede en in 2012 en 2013 volgen het slagwerkgedeelte van de drumfanfare van St. Caecilia Raalte en de slagwerkgroep van Soli Deo Gloria in Westerhaar. De samenwerking met al deze groepen, waarbij naast het reguliere programma, complete avondvullende slagwerkshows zijn gegeven, bevalt prima en duurt tot op heden voort.

Naast de instructie van deze groepen schrijft Roy zijn eigen slagwerkstukken en geeft hij les. Tenslotte is hij momenteel lekker druk met het verzorgen van scholenprojecten.

 

Lisanne Hogt

Mijn naam is Lisanne Hogt en ik ben sinds 2005 met plezier lid van muziekvereniging Excelsior Lonneker, waar ik altsaxofoon speel. Daarvoor heb ik drie jaar blokfluitles en drie jaar keyboardles gehad. Toen ik op m’n veertiende begon met saxofoon spelen, had ik dus al een goede muzikale basis, waardoor ik vlot de lessen door kon en binnen zes jaar m’n A, B, C en D diploma heb weten te behalen.

Naast muziek nam school/studie altijd een belangrijke plaats in. Na m’n vwo-examen heb ik de pabo gedaan en vervolgens een onderwijskundige masteropleiding. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de blokfluitlessen voor Excelsior te gaan verzorgen, leek me dat dus een mooie kans en uitdaging om twee dingen die ik graag doe – namelijk lesgeven / werken met kinderen en muziek maken – met elkaar te combineren.

Mijn doel is uiteraard om kinderen blokfluit te leren spelen en ze een muzikale basis mee te geven, maar daarnaast ook vooral om hun enthousiasme voor het maken van muziek te (blijven) stimuleren. Plezier en het kunnen opdoen van succeservaringen zijn daarvoor essentieel. Dit staat dus voorop tijdens de blokfluitlessen!


Terug naar boven

“SponsorKliks,
Zoek in website:
Informatie

-- Geen vermeldingen --

Aanmelden
Optredens
Repetities
Oriënteringsfase
Contributie
Lesgelden
Muzikale leiding
Bestuur
Media
Vrienden van Excelsior
Donateursactie
Adverteren Notenkraker
Sponsorkliks
Overig

Ogenblik a.u.b. ...