LTV Vianen  
Inloggen:

U bent hier: Home › Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

ALGEMEEN: 18 maart 2018 was een bijzondere dag voor Excelsior!
   (28-03-2018)

Een bijzondere dag met een bijzondere waardering voor Excelsior!

Na een lange tijd van voorbereiding was het zondag 18 maart zover. Muziekvereniging Excelsior Lonneker vierde die dag haar 100-jarig jubileum! De dag begon in De Meerdere kerk in Lonneker. Daar werd een eucharistieviering gehouden ter gelegenheid van deze mijlpaal. Tijdens de viering heeft het A-orkest een drietal stukken gespeeld voor de bezoekers van de kerk. Na afloop stelde de slagwerkgroep zich op in het gangpad van de kerk om vervolgens in slow march naar het kerkhof te marcheren. Daarachter volgden de leden van het A-orkest en de bezoekers van de kerk. Op het kerkhof aankomend was te zien dat er een herdenkingsmonument is geplaatst voor alle overleden leden van Excelsior. Na de inwijding van het monument en een speech van onze voorzitter Rutger Huberts werd er een respectvolle minuut stilte gehouden waarna het Taptoesignaal werd gespeeld door Mathijs Beernink op trompet.

Na de eucharistieviering gingen de leden van Excelsior met aanhang naar het Dorpshuis. Daar stonden tafels voor ons klaar met broodjes en drinken. Na genoten te hebben van een heerlijke lunch stonden er zelfs nog heerlijke toetjes op ons te wachten! Toen de toetjes verorberd waren stond het volgende al weer op het programma. Met z’n allen naar Savenije voor onze jubileumreceptie!

Na vele felicitaties, kopjes koffie en lekkers was het tijd voor het officiële gedeelte van de receptie. De ceremoniemeester Hans Koier kondigde als eerste Rutger Huberts aan. Na de speech van onze voorzitter, waarin teruggekeken werd op 100 jaar muziekvereniging Excelsior Lonneker, mocht Milou Welman naar voren komen. Deze jonge trombonist van Excelsior had de eer om op de knop te drukken waarna er een speciale presentatie startte op de grote schermen die aanwezig waren. Het oude logo van Excelsior werd, onder begeleiding van toepasselijke muziek, langzaam getransformeerd in het nieuwe logo van Excelsior!! Na deze prachtige onthulling volgde onder meer mooie speeches van de FEM, de OBM, de Dorpsraad en een spontane speech van een van onze leden. Naast deze prachtige sprekers was er nog een hele bijzondere spreker. Dat was namelijk de locoburgemeester Hans van Agteren. Hij kwam ons het bijzondere nieuws brengen dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd om muziekvereniging Excelsior Lonneker een Koninklijke Erepenning toe te kennen! Wat een bijzondere eer!! Daar zijn de rest van de receptie nog heel wat hapjes en drankjes op gegeten en gedronken! Aan het einde van de receptie werd onze verjaardag feestelijk en met name knallend afgesloten door alle 750 ballonnen die aan het plafond hingen naar beneden te laten komen. Vervolgens waren er genoeg vrijwilligers die wilden helpen om de ballonnen zo snel mogelijk van hun lucht te ontdoen!

Wij willen ook via deze weg alle mensen hartelijk danken die deze fantastische dag mogelijk hebben gemaakt!

(Terug naar boven)


ALGEMEEN: Resultaat grote geldinzamelingsactie
   (15-11-2017)

Excelsior op weg naar het 100-jarig jubileum!

Ter ere van het 100-jarig jubileum in 2018 heeft muziekvereniging Excelsior Lonneker afgelopen september en oktober een grote geldinzamelingsactie gehouden. Samen met vele vrijwilligers en onze jubileumkar is het korps al musicerend door de straten van het dorp gekomen. Dankzij uw bijdrage hebben wij een bedrag opgehaald van: €7630,80! Dit bedrag bestaat uit eenmalige giften en uit de inkomsten die wij halen uit de 45 nieuwe vrienden die wij mogen verwelkomen!! Door deze opbrengst kunnen wij in de toekomst muziek blijven maken, nieuwe instrumenten aanschaffen, de huidige instrumenten onderhouden en ons uniform up-to-date houden. Daarnaast zal hiermee, vanwege ons 100-jarig jubileum, ons nieuw te onthullen logo worden gefinancierd. Verder zal deze bijdrage ons een steuntje in de rug geven bij het organiseren van onze muziekdag ter ere van dit jubileum. Deze muziekdag, waar u van harte voor bent uitgenodigd, zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in september 2018 op het dorpsplein van Lonneker.

Via deze weg willen wij iedereen die deze geldinzamelingsactie mogelijk heeft gemaakt hartelijk danken!

 

(Terug naar boven)


ALGEMEEN: Agenda jubileumjaar!!
   (09-07-2017)

De agenda van het jubileumjaar is bekend!! Check hier alle activiteiten en evenementen van Excelsior in het jubileumjaar:

September 2017

25/26: Geld inzamelingsactie (Lonneker)

 

Oktober 2017

2/3: Geld inzamelingsactie (Lonneker)

 

Januari

8: 19.30 uur Kick off (besloten)

 

Februari

11: 12.30 uur Carnavalsoptocht Oldenzaal (Oldenzaal)

20: 19.30 uur Concert Ariënsstaete (Lijsterstraat Enschede)

 

Maart

18: 11.00 uur Herdenking overleden leden (De Meerdere Kerk Lonneker)

18: 14.00 uur Jubileumreceptie (besloten)

25: 12.30 uur Palmpasenoptocht (Lonneker)

 

April

1: 20.00 uur Paasvuur (Lonneker)

14: 20.00 uur Voorjaarsconcert (De Samenloop, 't Bouwhuis)

27: 09.00 uur Braderie Koningsdag (Lonneker)

 

Mei

4: 19.45 uur Dodenherdenking (Kerkhof Lonneker)

5: 20.00 uur Rondgang Bevrijdingsdag (Lonneker)

29: 19.45 uur Buitenconcert (Muziekkoepel Lonneker)

 

Juni

5: 19.15 uur Instrumentenproeverij (Dorpshuis Lonneker)

 

Juli

7: 12.00 uur Hill Billy Veldfeest (Lonneker Molenweg 125 Lonneker)

16: 20.00 uur Afsluitende rondgang (Lonneker)

 

September

9: Oogstfeest (Lonneker)

 

Oktober

13/14: Jeugdweekend (besloten)

 

November

3: 19.30 uur Slagwerkavond (Hotel Savenije Lonneker)

18: 14.45 uur Sinterklaasintocht (Lonneker)

24: 13.45 uur Sinterklaasintocht ('t Bouwhuis)

 

December

15: 12.00 - 21.30 uur Jubileumkerstmarkt (Dorpsplein Lonneker) Met om 18.00 uur de Lampionoptocht georganiseerd door IJsclub Lonneker

 

Januari

7: Afsluiting jubileumjaar (besloten)


(Terug naar boven)

Terug naar boven

“SponsorKliks,
Zoek in website:
Informatie

28-03-2018

18 maart 2018 was een bijzondere dag voor Excelsior!

Lees meer...

15-11-2017

Resultaat grote geldinzamelingsactie

Lees meer...

09-07-2017

Agenda jubileumjaar!!

Lees meer...

Aanmelden
Optredens
Repetities
Oriënteringsfase
Contributie
Lesgelden
Muzikale leiding
Bestuur
Media
Vrienden van Excelsior
Donateursactie
Adverteren Notenkraker
Sponsorkliks
Overig

Ogenblik a.u.b. ...